Wie ben ik?

Hierbij wil ik me graag aan u voorstellen: Ik ben Noortje Vermeer en ik ben sinds augustus 2008 afgestudeerd aan de Fontys hogescholen te Tilburg. Ik heb gekozen voor de Masteropleiding ‘Special Educational Needs’ met als richting remedial teaching.

Gedurende mijn remedial teaching opleiding heb ik op verschillende manieren ervaren hoe een remedial teacher werkt. Ik heb gedurende één dag in de week op een basisschool stage gelopen, en één dag in de week heb ik bij een remedial teaching praktijk stage gelopen. Sinds september 2008 begeleid ik in mijn praktijk kinderen met een leerprobleem/ leerachterstand. In veel gevallen gaat dit samen met een sociaal-emotioneel probleem, zoals faalangst.

Voordat ik aan de remedial teaching opleiding begon, ben ik drie maanden naar Guatemala geweest, waar ik kansarme kinderen educatie heb gegeven. Dit was vooral een bijzondere tijd. Wat enorm veel indruk op mij heeft gemaakt waren de blije gezichtjes van de kinderen, elke dag weer. En dat terwijl de kinderen soms onder erbarmelijke omstandigheden leefden.

Gedurende mijn periode in Guatemala heb ik kinderen geholpen op school waarbij het leren niet ging zoals verwacht. De juiste aanpak en vooral ook de positieve benadering bij de kinderen zorgde voor goede resultaten. Ze waren trots op zichzelf en ik was dubbel zo trots op hen! De keuze om de remedial teaching opleiding te doen, was dan ook snel gemaakt.


Klik hier voor meer foto’s